anne van saane

Hoe mijn intuïtie me bij reiki bracht

Hoe mijn intuïtie me bij reiki bracht

Eind 2019 deed ik mee aan een cursus over dromen en doelen stellen. De cursus was erop gericht om je dromen en doelen niet te ‘bedenken met je hoofd’, maar om het veel meer te voelen en vanuit je intuïtie op te laten komen. Nou, dat sprak mij wel aan! Ik was namelijk helemaal klaar met rondjes draaien in mijn hoofd en toe aan een iets verfrissends.

Onderdeel van de cursus was een meditatie van Tara Mohr. Ik had nog nooit van haar gehoord, maar ze bleek ook een boek geschreven te hebben ‘Playing big’ (echt een aanrader!) over hoe je beter kunt luisteren naar je ‘inner mentor’ oftewel jouw intuïtie. Speciaal daarvoor heeft ze een begeleide visualisatie ontwikkeld waarin je jouw eigen innerlijke mentor (een oudere versie van jezelf) ontmoet zodat je vervolgens jezelf vragen kunt stellen. Aan het eind geeft je inner mentor je iets cadeau, in mijn geval: een bal licht/energie tussen mijn handen. Zoals jij misschien zult begrijpen, vond ik dat maar bijzonder vaag. Wat moest ik nou weer met lichtbal?! Ik besloot om het te laten rusten. 

Wéér die f*cking lichtbal 

Totdat ik begin 2020 in een businesscoachingtraject stapte. Bij de kick-off deed ik opnieuw de inner mentor meditatie. En wéér die f*cking bal met licht. Sjesus, en nu dan? Ik begon een zoektocht naar wat dit zou kunnen zijn. Ik kwam in contact met de coach van mijn vriend en vroeg haar om hulp. Meteen zei ze: gaat dit niet gewoon over reiki? Ik: Reiki? Dat is toch van die zweverige shit? Daar weet ik echt niets van. Ga maar op onderzoek uit, was haar advies. 

Terwijl mijn hoofd flink tegenstribbelde (wat een onzin dit!), zocht ik verder en ik kwam op de website van iemand in de buurt die reiki gaf. Ik schreef haar een wanhopige e-mail wat die lichtbal toch kon betekenen en of dat reiki kon zijn, maar ik kreeg weinig respons terug. Het voelde ook echt niet goed. En toen kwam opeens Marije van Natural flow coaching via Instagram op mijn pad. En ik voelde meteen: haar moet ik bellen! En zo geschiedde. 

Maar wat is reiki?

Er ging een wereld voor me open. Marije is reikimaster en vertelde me dat reiki universele levensenergie betekent. Het is een oosterse geneeswijze, waarbij er vanuit wordt gegaan dat alles in het universum uit energie bestaat. Bij reiki leer je om verbinding te maken met die levensenergie zodat je de energie kan doorgeven aan jezelf en anderen. Het is dezelfde energie als waar mee gewerkt wordt in tai chi, yoga en acupunctuur. 

De levensenergie zorgt ervoor dat jij je fit en goed voelt. Als je energie lekker stroomt, dan zit je lekker in je vel en ben je gezond. Je energie stroomt door meridianen, een soort riviertjes die stromen door je lijf. Maar als er blokkades ontstaan (bijvoorbeeld door stress of onverwerkte emoties), dan stagneert de energie. Dan ontstaat er een disbalans in je systeem waardoor er klachten kunnen ontstaan. Dit geldt niet alleen voor fysieke klachten, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel. Reiki is holistisch: alles is verbonden en daardoor heeft alles invloed op elkaar. 

Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van je lijf. Dit vermogen hebben we allemaal. Denk maar aan een snee in je hand die vanzelf geneest. Als je reiki toepast, dan herstelt het alleen sneller. Reiki stroomt door je handen nadat je verbinding hebt gemaakt met universele bron van energie. Vervolgens ondersteun je het zelfhelend vermogen van jezelf of de ander door middel van handopleggingen op verschillende plekken van het lijf. Dit is eigenlijk iets supernatuurlijks. Denk maar aan wat er gebeurt als je ergens pijn hebt. Dan leg je zelf toch ook meteen je hand erop? De reiki geeft alleen een extra boost. 

Ik volgde blind mijn intuïtie

Mijn hoofd vond dit alles nog steeds wat zweverig klinken, maar iets in mij kriebelde heel erg en ik wilde het dolgraag proberen. Dus ik schreef me patsboem in voor de reiki 1 opleiding. Ik zie wel waar het me brengt, dacht ik. Als het niet belangrijk was geweest, had ik het ook niet meermaals terug gekregen van mijn inner mentor. Ik geloofde er inmiddels heilig in dat het superbelangrijk is om je intuïtie te volgen. En boy, was I right. 

Inmiddels heb ik zelfs al twee reikidiploma’s op zak, want ik ben DOL op reiki. Het helpt me ontzettend om interne rust te vinden. Ik word er echt mega relaxed van en ik vind het lekkerder dan een massage. En grappig genoeg helpt het me juist om stevig met beide benen op de grond te staan (niks zweverigs aan!) en diep van binnen te voelen waar ik voor sta. Als ik mezelf reiki geef, hoor ik de stem van mijn intuïtie altijd luid en duidelijk. Als ik dus even niet meer weet wat ik met een moeilijke situatie moet, geef ik mezelf reiki en vind ik altijd een antwoord.

Daarnaast gebruik ik het tegenwoordig ook om onverwerkte emoties te doorvoelen en mentale blokkades op te heffen door bepaalde thema’s in mijn leven te behandelen. Zo heb ik heel lang het gevoel gehad dat ik niet goed genoeg was. Het gevolg daarvan was dat ik mezelf altijd en overal wilde bewijzen. Onder het motto: kijk mij nou! Maar die blokkade lost langzaam op en verdwijnt steeds meer naar de achtergrond, omdat de reiki me het gevoel geeft dat ik al helemaal goed ben, precies zoals ik ben. 

Reiki voelt voor mij als het doorgeven van puur licht en liefde. En dat gun ik iedereen. Daarom is het een belangrijk onderdeel van mijn coachprogramma. Ik vind het zo supertof dat mijn cliënten zichzelf écht een transformatie gunnen. Dat ze nog meer zichzelf kunnen zijn, voorbij alle schaamte en schuldgevoel. Zodat ze hun leven precies zo kunnen inrichten als zij willen. En wat is er mooier dan ze daarbij te ondersteunen met een flinke dosis reiki? Zo wandelen ze compleet ontspannen en vol nieuwe energie de deur uit. 

Ook klaar voor nieuwe energie?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar reiki en coaching? Meld je dan nu aan om kans te maken op een gratis powerboostsessie. Vul hier het formulier in om kans te maken op de gratis powerboostsessie. Elke twee weken selecteer ik 2 vrouwen voor een gratis powerboostsessie.

You change the world by being yourself.

Yoko Ono

Scroll naar boven