Mijn Verhaal

Op een dag ging opeens mijn lichtje uit…

Als kind heb ik altijd al graag de beste en de slimste willen zijn. Ik ben op school altijd een voorbeeldige leerling geweest met prachtige cijfers. Ik ben door het gymnasium heen gevlogen alsof het niks was en heb daarna communicatie en bestuurskunde gestudeerd aan de universiteit. Na mijn studie solliciteerde ik samen met 3450 (!) andere sollicitanten voor een traineeship bij de Rijksoverheid. Mijn kansen leken klein, maar ik werd aangenomen! Opeens moest mijn droom om te reizen na mijn studie wachten, want deze kans kon ik toch niet aan mij voorbij laten gaan?! 

Vijf jaar lang werkte ik onder het motto ‘Work hard, play hard’. Ik was ambitieus en werkte vaak meer dan 40 uur per week. Ik liep alle borrels af en had een druk sociaal leven. Tussendoor reisde ik zoveel mogelijk en zo ontmoette ik ook een liefde in Suriname. Daar hield ik een lange afstandsrelatie (inclusief nachtelijke Skypegesprekken vanwege tijdverschil) aan over. Op mijn 26e kocht ik mijn eerste huis en eigenlijk liep alles op rolletjes. Ik vond mezelf op dat moment ook heel succesvol: een goede baan bij het ministerie, een relatie en een eigen koophuis! Wat wil je nog meer!

Tot 22 februari 2018: opeens ging mijn lampje uit. Ik kon letterlijk mijn ogen niet meer open houden op kantoor. Ik werd naar huis gestuurd en na één gesprek met mijn huisarts was het duidelijk: ik was zwaar overspannen en had waarschijnlijk een burn-out. Shit, hoe is mij dit overkomen? Het voelde alsof ik enorm had gefaald. Waarom heb ik het niet nog even volgehouden? En waarom lukte het mijn collega’s wel om te blijven werken? Ik heb me maandenlang zó moe en ellendig gevoeld. Mijn omgeving schrok zich rot toen ik mezelf op een gegeven moment hardop afvroeg of ik op deze manier eigenlijk nog wel wilde leven. 

Eigenlijk begon vanaf die ene dag een lange zoektocht naar mezelf: waar is het misgegaan? Waarom zag ik het niet aankomen? En vooral, hoe moet ik nu verder? Wie ben ik eigenlijk, wat wil ik echt en wat maakt mij wel gelukkig? Ik grijp alles aan om mijn probleem op te lossen en heb gesprekken met allerlei hulpverleners. De streber in mij wilde namelijk maar één ding: zo snel mogelijk weer herstellen en dat kutgevoel kwijtraken. Ik had een plan, een doel, ik ging het fixen. Ik krabbelde langzaam weer op en binnen een jaar was ik alweer fulltime aan het werk. Ik was trots, want ik kreeg veel complimenten over mijn snelle herstel. Maar ik was helemaal niet gelukkig, hoe kon dit nou? 

En toen ging ik in mijn eentje op reis naar Sri Lanka en veranderde alles voor mij. 

anne van saane

Your journey begins with a choice to get up, step out and live fully.

Oprah Winfrey

Het roer om en 100% mezelf zijn

Ik heb altijd de droom gehad om alleen te reizen. Op 24 januari 2019 was het eindelijk zover: ik ging 3,5 week naar Sri Lanka. Ik was behoorlijk zenuwachtig. Zou ik niet te moe zijn? Wat als het weer allemaal teveel was? Ging ik in mijn eentje aan de andere kant van de wereld de meest vreselijke tijd van mijn leven hebben?

Maar niets bleek minder waar, het was fan-tas-tisch! Elke dag deed ik waar ik zelf zin in had op dat moment (fuck it, gewoon weer een massage!) en ik was helemaal weg van het reizen, het prachtige land en alle lieve mensen die ik ontmoette. Het hoogtepunt was een etentje in Weligama. Ik zat aan een tafeltje op het strand, nog geen 20 meter van de zee. Voetjes in het zand, kaarsje op tafel, onder de sterrenhemel at ik de beste vis van Sri Lanka. Ik keek naar de sterren en voelde tranen opkomen. Dankbaarheid. Ik genoot met volle teugen en voelde me voor het eerst in lange tijd compleet mezelf. Fuck you, burn-out!

Ik realiseerde me hoe belangrijk het is om jezelf te zijn. Ik heb succes altijd gedefinieerd naar de maatstaven van onze maatschappij, maar dat is niet wat ík echt wilde. Het is zo belangrijk om mijn dromen waar te maken, mijn leven in te richten zoals ik wil (zonder me iets aan te trekken van wat anderen vinden) en elke dag uitstekend voor mezelf te zorgen en écht te luisteren naar mijn behoeftes. En vooral, om er écht van te genieten. En daar op het strand van Weligama nam ik een drastisch besluit, ik ga het thuis vanaf nu helemaal anders doen. 

anne van saane

Het leven leiden van mijn dromen

Na deze reis heb ik langzaam van alles in mijn leven afscheid genomen dat niet echt bij me past. Ik heb mijn relatie beëindigd (die achteraf bezien erg ongezond is geweest). Ik heb mijn huis verkocht en woon nu samen met mijn nieuwe vriend. Ik ben gestopt met mijn baan en ben mijn eigen bedrijf gestart. Ik heb trainingen en cursussen gevolgd over persoonlijk leiderschap, energiemanagement, yoga nidra en reiki en ik ben er klaar voor om al mijn kennis en ervaring met anderen te delen. Mijn burn-out voelt inmiddels als een cadeautje. Er is zoveel voor in de plaats gekomen wat mij écht vult met energie en liefde. Een nieuwe vriend, een nieuw huis en een eigen bedrijf. 

Maar het meest dankbaar ben ik wel voor de relatie die ik nu heb met mezelf. Ik besef me dat ik zelf invloed heb op hoe mijn leven eruitziet. Ik laat anderen niet meer bepalen wat ik wel of niet doe. En ik zet mezelf altijd op nummer 1. Ik creëer wat ik zelf wil en leef op mijn voorwaarden. Mijn leven is van mij. En die boodschap wil ik op zoveel mogelijk andere vrouwen wil overdragen. 

Het is mijn missie om jonge, ambitieuze vrouwen te helpen om persoonlijk leiderschap te pakken over hun leven. Ik geloof er namelijk in dat je vol vertrouwen je eigen keuzes kunt maken als je dat doet vanuit rust en verbinding met jezelf. De weg naar geluk zit hem in 100% jezelf durven zijn. Dan kun jij je leven inrichten zoals jij dat wilt!

anne van saane

Succesvol leiderschap over je leven

Een leven waar je geen vakantie van hoeft te nemen klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar ik weet ook dat de praktijk weerbarstig is. Als je voor de zoveelste keer niet kan slapen van het piekeren of weer in huilen uitbarst omdat het allemaal teveel is geweest, dan lijkt het soms alsof er geen uitweg is. Gelukkig hoeft het niet ineens perfect! 🙂

De belangrijkste stap is om écht te kiezen voor jezelf. Beschouw jezelf als prioriteit nummer 1 en kies om voortaan 100% jezelf te zijn. Wees de leider die al in jou zit. Creëer rust voor jezelf zodat je kan voelen wat je echt nodig hebt. Luister niet meer naar die negatieve stemmetjes in je hoofd. Ontdek wat je dromen zijn en ga ervoor! 

Nu denk je misschien: maar wat vinden andere mensen daar wel niet van? Laat me daar duidelijk over zijn. I DON’T CARE. En het zou jou ook echt niets uit moeten maken. Het is toch potverdorie jouw leven? 

Dit klinkt misschien ongelofelijk spannend, maar het is ook zo bevrijdend. Het is mij gelukt om mijn leven zo in te richten dat het echt bij mij past. Ik weet inmiddels dat dit voor jou ook mogelijk is.

anne van saane

Durf 100% jezelf te zijn en geniet!

Typisch Anne

Misschien is het nu even tijd voor iets luchtigers na al die zware kost. Mensen die mij goed kennen weten dat ik het leven niet al te serieus neem en het belangrijk vind dat er ook gelachen kan worden. Daarom een paar (grappige) weetjes over mij:

Ik ben dol op gezellige spelletjes spelen (en winnen!). Maar pas in mijn buurt op met valsspelen! Ik ben erg fanatiek en heb een groot rechtvaardigheidsgevoel. Een ex-vriendje liet ik ooit een nacht op de bank slapen nadat hij op een oneerlijke manier had gewonnen.

Eten is mijn leven. Ik sta ’s ochtends al op met de gedachte wat voor lekkere, gezonde dingen ik vandaag allemaal kan eten. Koken vind ik heel ontspannend dus ik sta graag uren in de keuken. Maar ook uit eten gaan maakt mij extreem blij en ik vind het een uitdaging om overal waar ik kom de beste restaurants (niet per se duur maar vooral lekker) te bezoeken.

Van enthousiasme klap ik altijd blij in mijn handen. Geheel onbewust. Ik lijk daardoor soms op een vijfjarige die een snoepje krijgt, maar hey.. als je met mij werkt, heb je wel altijd een cheerleader aan je zijde!

Voordat mijn vriend Frederik en ik een relatie kregen, waren we al vier jaar collega’s. We hebben ook meer dan een jaar in dezelfde straat gewoond. Ik sport al jaren in een Frederikstraat en ik woonde zelfs een tijdje op een Prins Frederiklaan. Hoeveel tekenen van het universum wil je krijgen? Inmiddels wonen we samen in één van beide huizen (nog steeds in dezelfde straat).

Ik ben gek op reizen. Ik studeerde een half jaar in Griekenland, ik schreef mijn masterscriptie op Bonaire en mijn eerste backpackreis ging naar Vietnam. Vervolgens ben ik echt verliefd geworden in en óp Suriname, waar ik destijds maar liefst vier vakanties (in totaal meer dan 3 maanden) heb doorgebracht. Inmiddels heb ik al vier continenten bezocht (Afrika, Zuid-Amerika, Europa en Azië) en kan ik niet wachten om nog veel meer te ontdekken.

Who would you be without your story?

Byron Katie

En nu is het jouw beurt!

Echt super dat je mijn hele verhaal hebt gelezen. Waarom heb je het helemaal uitgelezen? Herkende jij jezelf erin of was er iets dat je triggerde? Deel eens met me wie jij bent. Wat zijn jouw dromen? Wat staat jou in de weg om deze te realiseren? Misschien voel je dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen. Laten we samen kijken of er een klik is en we iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Scroll naar boven